Dammråttan hjälper mig att hålla rent

Jag är en sådan person som inte gärna städar lägenheten då jag tycker städning är det tråkigaste som finns. Lägenheten ser därför ut som värsta hej kom och hjälp mig, vilket inte är det roligaste om man får frågan från släkt och vänner ifall det är ok att komma förbi. Det är heller inte så speciellt roligt att bo i denna sortens svinstia. Det är soppåsar i hallen, smutskläder på golvet i sovrummet, och kanske värst av allt, tomma schampo och tvålflaskor på golvet i duschen. För att inte glömma använda toarullar överallt inne på toaletten. 

 

Det är med andra ord en lägenhet som inte är så värst fräsch. Och självklart står dammsugaren i städskrubben, helt oanvänd, så klart.

 

Det var därför som efter julledigheten som jag bestämde att det måste bli en ändring och lägenheten måste bli storstädad. Eftersom jag inte gillar att städa valde jag att leta upp en firma som kunde göra jobbet åt mig. Som tur var fanns det en rad olika städföretag i närheten av där jag bor. Det blev till slut företaget Dammråttan som fick uppdraget att städa hemma hos mig.

 

Vad som var bra med Dammråttan var att de erbjöd en första provstädning, som de sedan ringde och frågade om. De frågade ifall jag var nöjd med städningen och ifall jag vill fortsätta. Svaret på båda dessa frågor var ja. Då Dammråttan vill att jag ska känna mig trygg (jag lämnar ju trots allt ut en lägenhetsnyckel till en främmande person) är den som städar lägenheten alltid samma person. Den enda gången som det inte är samma person är när den egentliga städaren är sjuk, då skickar Dammråttan ett SMS dagen innan för att berätta om detta.

 

Så nu kommer det en städare till mig varannan vecka och städar hela lägenheten. Hur skönt som helst.