Detta bör du veta innan du flyttar Finland

Nalkas det flytt till vårt kära grannland i öst Finland? Innan du bestämmer dig till 110 % om du ska flytta till Finland finns det några saker du måste ha koll på. Låt oss börja!

  • Euro är Finland officiella valuta

För dig som inte varit insatt i valutapolitiken inom EU de senaste 20 åren, så vill jag passa på att informera dig om att Finland inte längre har Mark som valuta. 2002 bestämde sig nämligen Finland för att gå med i den europeiska valutaunionen Euro. Sedan dess har alltså Mark varit borta och Euron har dominerat den finska marknaden totalt.

  • Vägskyltar finns både på svenska och finska

I de större städerna är alla vägskyltar utmärkta på både svenska och finska. Är du med andra ord nyinflyttad svensk till Finland ska du välja att flytta till dessa städer. Där kan du nämligen köra bil precis som du gjort i centrala Borås.

  • Det finns svenskt tv och radio

Om du har en oro över att inte kunna ta del av nyheter på detta främmade språk, så har jag goda nyheter till dig unge man. Flertalet av radio- och tv-sändningarna är även på svenska. Du kan alltså med gott samvete luta dig tillbaka i soffan och bara njuta av den fantastiska klangen av svenska nyhetsmelodier.

  • Du kan spela på spelautomater utanför varje spelbutik

Älskar du att spela? Då är Finland landet för dig. Utanför varje matbutik förekommer det nämligen spelautomater. Har du svanens tur på din sida kan du alltså vinna tillbaka dina matpengar.

Är du fortfarande sugen på att flytta till Finland? I sådant fall finns det bara ett företag du ska kontakta. Det företaget heter https://flyttkillarna.se/