Sovsäckar och liggunderlag

I sommar var jag och min sambo iväg och vandrade i Norrbotten. Vi har sett och upplevt så mycket i våra svenska fjäll så att vi blev helt tagna av allt det vackra. Redan i bilen på vägen hem bestämde vi oss för att vi skulle vandra i fjällen med övernattning i tält med sovsäckar och liggunderlag. Idéen kom när vi hade stannat till vid Storulvåns fjällstation för att gå en dagsslinga över fjällen. Vi hade husbilen att åka runt i så vi hade varit på ett par andra fjäll som Ramundberget, Lindvallen, Åre och Funäsdalen. Det var vackert men på en dagstur hinner man inte uppleva allt, och framförallt hinner du inte gå så långa sträckor så att du får uppleva friheten med vandring i fjällen på samma vis som när du är borta ett par nätter.

Lätta liggunderlag och sovsäckar

När vi hade varit på Storulvåns topp och strövade fritt över fjället såg vi ända bort till Norge, då gränsen till Norge inte är speciellt långt borta. Det var en underbar känsla att ha kommit ifrån vandringsstigarna och bara få njuta av att gå över fjället. Där och då bestämde vi oss för att vandra Jämtlandstriangeln nästa år 2023. I triangeln ingår tre fjäll varav Storulvån är ett av dom, så vi visste vad vi hade att vänta oss. Men just nu har vi ingen utrustning alls utan vi får börja kika på lätta ryggsäckar, tält, liggunderlag och sovsäckar.

Självuppblåsande liggunderlag

Den här gången måste vi packa så lätt det bara går och då är det självuppblåsande superlätta liggunderlag som gäller, tunna lätta sovsäckar som samtidigt tål ett par minusgrader samt ett superlätt tält för 3 personer (så vi kan ha förvaring på en sida). Vi måste också leta efter bekväma och passande ryggsäckar för oss båda två. De måste vara ventilerande över ryggen, så vi har lite att inhandla innan våren och sommaren 2023.